Gymna 200

 

Gymna 200 serie

De Gymna 200 Serie bestaat uit 4 therapie-apparaten en 1 vacuüm unit voor elektrodeplaatsing.

Uw behandeldoelstellingen zijn het uitgangspunt.
Behandelprotocollen met shortkey-selectie maken de apparaten zeer gebruiksvriendelijk.

De apparaten hebben een eenvoudig te bedienen touchscreen.
2 draaiknoppen zorgen ervoor dat u de output uiterst precies kan instellen.

De apparaten zijn leverbaar in het wit of in het zwart.
Ze zijn compact en draagbaar; en passen in een draagtas (huisbezoeken).

De therapie-apparaten
 • Duo 200: elektrotherapie.
 • Pulson 200: ultrageluidtherapie.
 • Combi 200: elektro-, ultrageluid- combinatie- en simultaantherapie.
 • Combi 200L: zoals de Combi 200 maar dan met ingebouwde lasertechnologie.

Elektrotherapie / stromen:
 • 2 afzonderlijke kanalen.
 • visuele informatie over elektrodeplaatsing.
 • stroomvormen: gelijkgerichte stromen, diadynamische, TENS, NMES, interferentie en diagnostiek.
 • iontoforese.
 • perineale reëducatie.

Ultrageluidtherapie:
 • continu en gepulseerd.
 • 1 én 3 MHz.
 • akoestische en visuele contactcontrole.

Combinatietherapie:
 • gelijktijdig behandelen van 1 indicatie met een combinatie van elektro en ultrageluid.

Simultaantherapie:
 • gelijktijdig behandelen van 2 verschillende indicaties met elektro en ultrageluid.

Lasertherapie:
 • gepulseerd, infrarood gallium arsenide.

Vacuümunit:
 • elektrotherapie d.m.v. vacuüm elektrodes: heel handig, veel tijdwinst!
 • te combineren met alle elektro-apparaten van de 200 Serie (Duo 200, Combi 200, Combi 200L).
 

Essentie

 

De essentie van elektrotherapie

Hoe werkt het?

Elektrotherapie kan worden gebruikt om pijn te verlichten, weefsel te herstellen en de spieren te stimuleren met kleine elektrische pulsen of ultrageluid.

 • Interferentiestromen en TENS-stromen verzachten de pijn door het zenuwsignaal te wijzigen, wat het pijngevoel vermindert.
 • In geval van ultrageluid worden geluidsgolven gebruikt om het genezingsproces te versnellen.

 

Voordeel

 

Het voordeel in uw praktijk

Streven naar perfectie

Met de Gymna 200 bereikt elektrotherapie een nieuw niveau.

Expertise in kennis.
Welk effect u ook nastreeft met elektrotherapie, de Gymna 200 serie zorgt voor de meest optimale behandeling gebaseerd op recente evidence based onderzoeken.

Ervaring doorheen de geschiedenis.
De Gymna 200 serie staat voor meer dan 40 jaar ervaring binnen het domein van de elektrotherapie: u en uw patiënten mogen vertrouwen op ervaringen van miljoenen behandelingen door de decennia heen.

Gebruiksgemak is de evidentie zelf.
De Gymna 200 serie is uitgerust met een zeer intuïtief touchscreen met duidelijke symbolen die gekoppeld zijn aan eenvoudige opdrachten voor elke te ondernemen actie. De voorgeprogrammeerde protocollen maken een handleiding overbodig.


 

Resultaten

 

Resultaten

De 200 serie met touch screen reikt nog een niveau hoger dan uitmuntendheid.


Het combineren van gebruiksgemak met de meest geavanceerde wetenschappelijke inzichten is ook bij deze apparaten primordiaal.

De patiëntentevredenheid blijft echter het uiteindelijke doel.

Resultaten:

 • Snellere genezing
 • Betere bloeddoorstroming
 • Verbeterde spierspanning
 • Snellere en sterkere spiercontracties
 • Diepere absorptie
 • Minder pijn

 

Efficiëntie

 

Efficiëntie voorop

Precisie binnen handbereik
Ultrageluidskop met hoge intensiteit

 • Zeer intens en precies bereik van de te behandelen zone
 • Volledige absorptie van de ultrageluidsgolven
 • Intense warmtegeleiding met minimaal warmteverlies
 • Visuele en auditieve real-time feedback

 

Getuigenissen

 

Getuigenissen

De getuigenis van een patiënt

 

 

Na een ongelukkige samenloop van omstandigheden, talrijke pijnstillers tegen de ondraaglijke pijn en een operatie aan een hernia viel de diagnose: een klapvoet. Een situatie waarbij ik stilaan mijn rechtervoet niet meer kon gebruiken.

Een van mijn buren raadde mij elektrotherapie aan en bezorgde mij de contactgegevens van een specialist.

Ik maakte vlug een afspraak. Hij deed een aantal testen en voerde twee elektrotherapiebehandelingen uit om de pijn te verzachten, om het genezingsproces te versnellen en om mijn kuitspieren te versterken.

 

Ik voelde de pijn meteen wegebben en mijn voetfunctie verbeterde ... De eerste stappen op de weg naar volledig herstel zijn gezet! Snel, eenvoudig en spannend.

 

 
De ervaring van een professional

 

 

Bij onze eerste ontmoeting had Linda net de diagnose van een klapvoet gekregen. Ze werd geopereerd aan een hernia tussen de lendenwervels, maar dit had geen invloed op die klapvoet.

Daarom heb ik meteen een uitgebreide diagnose gemaakt van haar toestand met de I/t-curvetechniek, een standaardfunctie van Gymna 200. Zo stelde ik een ernstige beschadiging vast.

Gymna 200 geeft meteen een diagnose en dus beschikte ik over de belangrijkste informatie om de exacte stroomwaarden te bepalen voor een aangepaste spierstimulatie.

 

De dorsaalfl exie in het enkelgewricht werd elektrisch gestimuleerd. Tegelijk gebruikte ik een microstroombehandeling om een sluimerende lagerugpijn te verzachten, terwijl ze enkele oefentherapieprogramma’s afwerkte.

Enkele weken later was de rugpijn verdwenen en dus zetten we de microstroombehandeling stop. In geen tijd reed Linda opnieuw met de wagen en ging ze weer aan het werk. Ook de behandeling van de dorsaalflexie in de orthese bleek al snel niet meer nodig.

 

 

 

Design Award

 

De Gymna 200 serie wint de Red Dot Design award 2017!

Geïnspireerd door het designbureau 'GBO Innovation makers' heeft de Gymna 200 serie de internationaal gewaardeerde design onderscheiding Red Dot Design Award 2017 gewonnen. De Gymna 200 serie, de nieuwe standaard in Elektrotherapie, wint de award voor het uitmuntend design, gebruiksgemak en de doorgedreven kwaliteit.Eric Dumortier, director bij GBO Innovation makers: “Ons design team heeft in een nauwe samenwerking met de specialisten bij Gymna knap werk verricht. We hebben de sterke wil bij onze klant weten te vertalen in een heel mooi, maar boven alles in een heel praktisch en slim toestel. We zijn trots op dit resultaat van echt teamwork.

De Gymna 200 serie is erg compact vormgegeven, waarin enkele strakke lijnen een gemakkelijk te onderhouden toestel definiëren. Er is veel zorg gegaan naar de ergonomie, assemblage, kwaliteit en ook de user interface werd volledig opnieuw ontwikkeld waarmee het toestel volledig intuïtief gebruikt kan worden.”

Gymna: "Vanaf de start was ons doel duidelijk, we wilden een compact, gebruiksvriendelijk toestel dat er ook stijlvol en elegant uitzag. Het toestel moest aansluiten bij het bestaande Gymna elektrotherapie portfolio, en de slag naar de toekomst maken. We zijn trots op het resultaat, dat tot stand is gekomen door onze jarenlange ervaring en expertise in het domein van elektrotherapie. Met de Gymna 200 serie krijgt de therapeut de mogelijkheid om met succes de 3 doelen van elektrotherapie aan te bieden: weefselherstel, pijndemping en spierstimulatie. Hierdoor krijgt de patiënt een snelle, nauwkeurige en doeltreffende behandeling."Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: “De winnaars van de Red Dot volgen de juiste designstrategie. Ze beseffen dat een goed design en economisch succes samengaan. De prijs die de kritische jury van de Red Dot toekent, is een bewijs van de hoge kwaliteit van het design en wijst op hun succesvolle designbeleid.”

Het belang van de internationale designwedstrijd Red Dot Award: Product Design, met hoofdkwartier in het Duitse Essen, wordt over de hele wereld erkend. Meer dan 60 jaar geleden kwam een jury voor de eerste keer samen om de beste designs van die tijd te beoordelen. Sindsdien kent een team van deskundigen dit teken van kwaliteit voor goed design en innovatie toe aan de meest bijzondere designs van het jaar.

Ook in 2017 werden fabrikanten en designers over de hele wereld uitgenodigd om hun producten in te dienen voor de wedstrijd. De jury van ongeveer 40 onafhankelijke designers, designprofessoren en gespecialiseerde journalisten heeft elk product getest, besproken en beoordeeld. Zij reiken de Honourable Mention uit voor een goed ontworpen detailoplossing, de Red Dot voor hoge designkwaliteit en de Red Dot: Best of the Best voor een innoverend design. In totaal ontving de wedstrijd dit jaar meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen.