C2rK stelt vertrouwen in Gymna. Dezelfde kwaliteitsvisie!

Grégory Vervloet heeft tijdens zijn loopbaan als atleet op hoog niveau aan sport gedaan. Een carrière die hem stiptheid en perfectionisme bijbracht. Vandaag kenmerken diezelfde kwaliteiten zijn activiteit als kinesist. Dat blijkt ook uit de keuze van zijn therapeutisch materiaal, voor een groot deel geleverd door Gymna. "Dit bedrijf biedt kwaliteitsmateriaal, aangevuld met een service die net zo goed is", benadrukt Grégory Vervloet.
47,54'' is de tijd die Grégory Vervloet nodig had om 400 meter af te leggen toen hij met de gebroeders Borlée streed. “Maar ik had de 46" in mijn vizier", zegt hij. De toevalligheden van het leven maakten een einde aan zijn carrière als atleet en leidden hem naar de paramedische wereld. Hij opende in 2011 het ‘Centre de Kinésithérapie du Karreveld’; in 2019 omgedoopt tot ’Centre de Rééducation et de Réathlétisation de Koekelberg’ of C2rk. Er werken momenteel 10 mensen: zes kinés, een podoloog, een pedicure, een osteopaat en een conditietrainer. Grégory Vervloet legt uit: "Wij behandelen veel sporters en recreatiesporters. Beroemde sporters - zoals de voetballer Dieumerci Mbokani - atleten, rugbyspelers, vechtsporters, enz. Maar in ons centrum kunnen ook subtoppers - en dit is geen pejoratieve term - terecht, om zo gebruik te maken van een gekaderde preventieve verzorging (dagelijkse routine) of revalidatie (na een blessure of operatie). Dit gezegd zijnde, het centrum staat open voor iédereen, sporter of niet. "

Gymna sinds het begin

Grégory Vervloet gebruikt de toestellen van Gymna sinds hij in 2005 als therapeut begon te werken. "Wat mij meteen aantrok was de informatie die Gymna mij gaf over de apparatuur en de opleiding die ik van hen kreeg. Het bedrijf begeleidt zijn klanten echt en stelt al zijn steun en expertise ter beschikking van zijn klanten. Kwaliteitsapparatuur die goed wordt gebruikt, is uiteraard van essentieel belang voor de doeltreffende behandeling van de pathologieën. Bovendien evolueren technieken, en de kennis en ondersteuning van de leverancier zijn altijd welkom", benadrukt G. Vervloet.

C2rK gebruikt twee Desmotec-toestellen (V en D), voor respectievelijk de onderste en de bovenste ledematen. Grégory benadrukt de voordelen van deze apparatuur voor vliegwieltraining: "Met de Desmotec-machines is het de patiënt die verantwoordelijk is voor het geleverde werk. Of anders gezegd, de werklast wordt aangepast aan wat de gebruiker aankan. Als hij tijdens de concentrische fase hard aan het touw trekt, zal de opgebouwde kracht tijdens de excentrische fase - de terugkeer - worden ‘terug gegeven’; als hij minder hard trekt, zal de terugkeer ook minder sterk zijn. De oefening is optimaal in beide fasen. Het is dus een toestel dat geschikt is voor álle soorten patiënten. Ik geef het voorbeeld van een kankerpatiënt die wilde sporten om zichzelf ‘gezond te vermoeien’. Wel, daarvoor gebruikten wij de Desmotec toestellen. Onze Desmotec-apparaten werken in open of gesloten keten. Ze zijn even doeltreffend voor blessurepreventie als voor revalidatie na een operatie, of gewoon voor prestatieverbetering. "

Naast de Desmotec-apparatuur gebruikt C2rK ook een gymna.PRO-tafel, "en binnenkort een tweede", zegt Grégory Vervloet. "Wat ons bevalt aan de gymna.PRO-tafels is hun ergonomie en design. De tafels zijn bijzonder stabiel en het gesloten onderstel is zeer praktisch vanuit hygiënisch oogpunt. En we weten hoe belangrijk hygiëne tegenwoordig is...".

Overtuigd

Volledigheidshalve vermeldt hij dat C2rK ook een Ergo-Fit 400-fiets gebruikt, én van plan is gebruik te maken van de diensten van Gymna voor de aanschaf van nieuwe apparatuur.
Het is duidelijk dat Grégory Vervloet overtuigd is door de kwaliteit van het Gymna-materiaal, maar ook, en misschien vooral, door alles wat Gymna rond deze apparatuur aanbiedt: uitleg vóór de aankoop, opleiding, dienst na verkoop en de beschikbaarheid van technici, voor het geval dat...