Kinesitherapiepraktijk Laakdal - Kim Grosemans

“De aankoopbegeleiding was fantastisch!”

Kim Grosemans werkt al jaren als kinesitherapeute in een groepspraktijk in Westerlo. Ze is gespecialiseerd in musculoskeletale aandoeningen, dry needling, neurostructurele integratietherapie, taping en lymfedrainage. Sinds 2021 heeft ze ook een praktijk aan huis in Laakdal. En die staat vol met materiaal van Gymna: 2 behandeltafels, verschillende cardiotoestellen en de state of the art Desmotec V.Plus en D.Plus.

In de groepspraktijk waar Kim al langer actief is, kreeg ze de Gymna-behandeltafels als het ware in de vingers. Toen ze plannen maakte voor een thuispraktijk, was het dan ook een evidentie om de Gymna-showroom in Diepenbeek te bezoeken. “Ik maak lange dagen. Met enige aarzeling vroeg ik bij Gymna of een showroombezoek in het weekend ook mogelijk was. Dat was gelukkig geen enkel probleem. Ik kreeg een uitgebreide rondleiding en alle info over de aankoop- en leasingmogelijkheden. Ze vroegen me naar mijn manier van werken, mijn specifieke noden, waar ik belang aan hecht … Het viel meteen op dat ze bij Gymna echt meedenken. Zo was ik ervan overtuigd dat ik een 8-delige behandeltafel nodig had. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een 5-delige gymna.PRO-tafel. En die voldoet perfect aan de verwachtingen van mij en mijn patiënten. De gezichtsopening met het naadloze ErgoMax-kussen is trouwens een echte aanrader: comfortabel, hygiënisch én geschikt voor kinderen en volwassenen.”

Vliegwieltraining met statistieken

Voor revalidatie, blessurepreventie en spierversterking koos Kim voor de innovatieve Desmotec-trainingssystemen. Door de inertie van het vliegwiel is het mogelijk om zowel in de concentrische als in de excentrische fase het maximum uit je bewegingen te halen. “Zowel de Desmotec V.Plus als de D.Plus zijn multifunctioneel én gebruiksvriendelijk. Bovendien zien de toestellen er ontzettend mooi uit. De kans op blessures is zo goed als uitgesloten omdat vliegwieltraining rekening houdt met spiervermoeidheid. Je patiënt kan simpelweg niet compenseren of overdrijven. Je creëert dus – zonder steekgewichten – een veilige setting voor je patiënt. De gebruiker bepaalt zelf de weerstand en intensiteit waardoor hij of zij sneller geneest. Ook handig: je kunt elke beweging meten en zelfs een isometrische krachttest uitvoeren. De toestellen houden per patiënt alle statistieken bij. Zo achterhaal je snel en eenvoudig waar er nog progressie mogelijk is. Sommige patiënten moeten even wennen aan de heupgordel of het lumbaalharnas, maar ze geven wel allemaal aan dat het gemakkelijk is in gebruik. Bovendien is het erg veelzijdig: je kan de D.Plus bijvoorbeeld gebruiken voor revalidatie of krachttraining maar ook voor valpreventie.” 

Service: voor, tijdens en na

Niet enkel over de apparatuur zelf maar ook over de service van Gymna is Kim vol lof. “De rondleiding in het weekend, de aankoopbegeleiding met de glimlach, de uitvoerige productuitleg bij levering … Niets was te veel. Dat is fijn. Bovendien kreeg ik voor de Desmotec-toestellen een uitgebreide opleiding in de showroom. Zo leerde ik alle functies écht kennen. Ik wil niets anders meer!”

Gerelateerde producten

Eindereeks
Desmotec D.Plus Pininfarina
€ 9.510,68 € 15.851,08