Waarom zou ik als kinesitherapeut investeren in echografie?

Als kiné bent u dé expert op het gebied van het bewegingsapparaat, qua anatomie, functie én revalidatie. Echografie is, in combinatie met de anamnese en het lichamelijk onderzoek, een waardevol hulpmiddel bij de juiste revalidatie en opvolging van de patiënt. Met echografie (Musculoskeletaal ‘MSK’ Ultrasonography) maakt u real-time opnames van het bewegingsapparaat. U gebruikt een non-invasieve methode om de huidbarrière te doorbreken en zo meer informatie te krijgen. Het onderzoek is snel, makkelijk en comfortabel voor uw patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig blijkt.
Echografie binnen de kinesitherapie is een veelbelovende discipline. De redenen hiervoor zijn duidelijk:

 • Verbetering van uw klinisch redeneren en onderzoek: echografie stelt u in staat om nauwkeuriger diagnoses te stellen en effectievere behandelplannen te ontwikkelen, wat resulteert in een betere zorg voor uw patiënten.
 • U voegt een extra tool toe aan uw ‘gereedschapskist: door echografie toe te voegen aan uw vaardigheden, verrijkt u uw mogelijkheden als kinesitherapeut en kan u een breder scala aan aandoeningen diagnosticeren en behandelen.
 • Echografie is úw voorbereiding op de toekomst: in een tijd waarin technologie een steeds grotere rol speelt in de gezondheidszorg, differentieert het beheersen van echografie u van uw collega's en stelt u in staat om voorop te blijven lopen in uw vakgebied.

Onder de huid kijken

Met echografie kijkt u onder de huid. Spieren, gewrichten, botten, pezen, slijmbeurzen, ligamenten en zenuwen worden zichtbaar. Al dan niet in afwijkende vorm.  Zo ziet u of er calcificatie aanwezig is, of een pees kenmerken van een tendinopathie vertoont, of er sprake is van een ruptuur etc. Omdat aard en ernst van de afwijking voor u duidelijk zijn kan u een gericht behandelplan opstellen. Dankzij echografie!
Echografie kan ook dynamisch worden ingezet. Zo ziet u wat er met een structuur gebeurt tijdens een (provocerende) beweging.


Resultaten opvolgen

U kunt de situatie voor en na een aantal behandelingen vergelijken. Dus makkelijk om evolutie van laesies op te volgen.


Nog enkele voordelen in een notendop

Inzicht in pijn in verband met de biomechanica van bewegingen, biofeedback, essentieel en onmisbaar bij shockwavebehandelingen, objectief meetinstrument, identificatie ‘red flags’ voor doorverwijzing naar arts voor diagnose …


En uw patiënten?

Die weten exact waar zij aan toe zijn. Bevraging onder patiënten heeft aangetoond dat zij het erg op prijs stellen wanneer er een echo gemaakt wordt van hun klachten. Zo zorgt echografie ervoor dat uw patiënten hun probleem beter begrijpen en daardoor beter om kunnen gaan met de klachten. Een win-win situatie dus.


Kortom, echografie is een waardevol instrument dat uw vermogen als kinesitherapeut versterkt en bijdraagt aan een betere zorgervaring en resultaten voor uw patiënten.

GYMNA KIEST VOOR 2 GAME CHANGERS IN DE WERELD VAN DE ECHOGRAFIE-APPARATUUR: VINNO EN CLARIUS


Waarom kiezen voor Vinno?

Innovatieve apparatuur voor musculoskeletale echografie.

Met Vinno brengen we een prachtige lijn echografieapparatuur naar België. Vinno daagt de gevestigde orde uit met betaalbare innovatieve apparatuur, op maat gemaakt voor musculoskeletale echografie.

 • focus op MSK.
 • trendsettende technologie met kwalitatieve beelden voor een makkelijke interpretatie.
 • intuïtieve bediening en aanpasbare presets zorgen voor een persoonlijke ervaring.
 • handige Vinno tutorials: u leert en onderzoekt tegelijkertijd.
 • pure wave doppler: uitgerust met Pure Wave probe technologie voor meer penetratie en hoge doppler-sensiviteit.
 • onderscheidend design.
 • waardevast, Vinno blijft actueel door middel van regelmatige updates en upgrades.
 • flyinsono app voor onbeperkt opslaan en delen echobeelden in de cloud.


Vinno biedt zowel mobiele (Vinno 5 & Vinno 6) als trolley-modellen (Vinno E35) aan, en de optionele aanschaf van verschillende probes biedt u een scala aan onderzoeksoplossingen.

Waarom kiezen voor Clarius?

Clarius onderscheidt zich door draadloze handheld-apparaten die hoogwaardige echografie leveren, waar en wanneer u het nodig heeft. Clarius HD3 levert High-Definition draadloze echografie voor gespecialiseerde patiëntenzorg. Door complexe knoppen te vervangen door AI, levert de Clarius Ultrasound-app automatisch de beste beeldkwaliteit in zijn klasse in combinatie met een gebruiksvriendelijke app voor uw iOS- of Android toestel.

Scannen wordt snel, betrouwbaar en gemakkelijk!

 • draadloos: stevige verbinding, totale vrijheid, zonder snoeren zijn reiniging en desinfectie eenvoudig en snel.
 • Clarius Cloud*: beheer uw onderzoeken en verzamel data overal en altijd met onbeperkte Clarius Cloud opslag.
 • gebruiksvriendelijk: AI-aangedreven app voor uw Apple of Android levert automatisch de beste beeldvorming.
 • hoge definitie: kunstmatige intelligentie, 8 bundelvormers en 192 piëzo-elektrische elementen zorgen voor de beste beeldvorming in zijn klasse. - door de hoge frequentie maakt u hoge-resolutiebeelden en stelt u met zekerheid de juiste diagnose bij spieren, gewrichten, pezen en ligamenten. 
 • ultra-draagbaar: ideaal voor kleine ruimtes en voor onderweg, Clarius HD3 past in uw zak, u neemt hem overal mee naartoe!


Advies

In essentie wordt de keuze tussen Vinno en Clarius bepaald door uw individuele behoeften, voorkeuren en de aard van uw praktijk.

Onze adviseurs staan klaar om u te begeleiden bij het kiezen van het echografie-apparaat dat het beste aansluit bij uw specifieke eisen en de noden van uw praktijk.Meer weten? Graag een demonstratie? Geïnteresseerd in een professionele opleiding? 

Contacteer uw regionale vertegenwoordiger.